Poikien hiekkalaatikkoleikit

Hämeenlinnan jalkapalloilun hiekkalaatikolla kuohuu taas. Tällä kertaa tunteita on kuumentanut FC Hämeenlinnan, Hämeenlinnan Jalkapalloseuran ja Hämeenlinnan Härmän yhteistyön kariutuminen. Lopulta tämä johti Härmän taustavoimissa olevan Marko Högstedtin dramaattisen erokirjeen päätymiseen Futisforum2 -keskustelupalstalle ja sitä kautta asioiden puimiseen siellä sun täällä.

Allekirjoittanutta vielä joku aika takaperin kiinnosti mitä seurojen johdossa tapahtuu, mutta tarpeeksi läheltä tarpeeksi pitkään asioita katsottuani tulin siihen tulokseen, että pitäkää hiekkalaatikkonne. En tahdo ottaa kantaa siihen, kuka teistä on toiminut missäkin asiassa oikein tai väärin, mutta Arto Viljaselle, Marko Högstedtille ja Jukka Nirkolle sekä monille muille tahdon sanoa, että olisikohan aika jokaisen katsoa peiliin. Vikaa löytynee varmasti jokaisesta, sen tarkemmin erittelemättä, että kenestä eniten.

En tavallisena hämeenlinnalaisena jalkapallon ystävänä pysty ymmärtämään tätä toimintamallia, jolla Hämeenlinnan futiksen jo ennalta heikkoja resursseja käytetään keskinäiseen kyräilyyn koko kaupungin futista auttavan yhteistyön sijaan. Jo vuosia erilaisissa järjestöissä toimineena minun on sanottava, että urheiluseurojen toimintakulttuuri on valovuosia jäljessä muita järjestöjä. Niin pienisieluista, itsekeskeistä ja omaa etua ajavaa toimintaa näkee harvassa muussa yhdistyksessä kuin mitä urheiluseuroissa näkee.

Nyt olisi tuon lapsellisen hiekkalaatikkoleikin loputtava ja ryhdyttävä tekemään niitä todellisia kaupungin futista edistäviä päätöksiä. Hämeenlinnan Jalkapalloseura olisi vihdoin saatava FC Hämeenlinnan lipun alle, Härmä mukaan kaupungin futisyhteistyöhön ja kaikki toimimaan pyyteettömästi yhteistä etua ajatellen. Sen ei pitäisi olla niin vaikeaa.

Ja en usko olevani yksin tämän toivomukseni kanssa, vaan sadat kaupungin futisihmiset toivovat varmasti samaa.

Jätä kommentti