Emme tarvitse itkupillejä

Myönnettäköön, että maan vaalitulos vituttaa ja surettaa minua. Minusta perussuomalaiset ovat puolue, joka ei tarjoa minkäänlaisia ratkaisuja suuriin poliittisiin kysymyksiin, kuten verotukseen, ilmastonmuutokseen ja EU-politiikkaan. Puolue on tarjonnut paskapuhetta ja Soinin letkautuksia, ei muuta. Silti en jaksa itkeä vaalituloksesta, minun mielestäni vaalitulos oli lopun kaiken erittäin hyvä. Ja pääsihän oma ehdokkaani Aino-Kaisa Pekonen eduskuntaan.

Oma puolueeni hävisi vaaleissa 6000 ääntä ja kolme kansanedustajan paikkaa, se on ikävää. Demokratia oli kuitenkin näiden vaalien voittaja. Ihmiset esittivät tyytymättömyytensä ja halunsa muutokseen. Tämä tulos osoitti, että äänestämällä todellakin voi vaikuttaa siihen, millaista politiikkaa Suomessa tehdään. Minun mielestäni on naurettavaa itkeä vapaiden vaalien tuloksesta. Itkupillien sijaan tarvitsemme ihmisiä, jotka kävelevät peilin eteen ja miettivät, missä tekivät virheen. Heistä voi kasvaa vastuullisia päätöksentekijöitä ja ihmisiä, jotka nauttivat kansan luottamusta.

Tämä vaalitulos rohkaisi minua lopullisesti siihen, että olen vielä kerran päättänyt yrittää mukaan poliittiseen päätöksentekoon. Aion asettua ehdokkaaksi seuraavissa kuntavaaleissa Hämeenlinnan kaupungissa, sillä haluan olla luomassa demokraattisempaa kaupunkia, sillä rakastamani kaupungin asukkaat ansaitsevat muutoksen nykyisen valtaklikin hallitsemaan ummehtuneeseen päätöksentekoon. Nämä vaalit osoittivat, että se muutos on mahdollinen.

En lupaa suuria ja mullistavia tuloksia hetkessä, mutta sen voin luvata, että erityisesti painopiste politiikassani tulee olemaan lähidemokratian kehittämisessä, kaavoituskysymyksissä tuen vahvasti eurooppalaista kaupunkirakennetta ja sosiaali- sekä terveyspalveluiden tuottamisessa pidän tärkeimpänä sitä, että yksityistämisen sijaan työt tehdään kunnan omana työnä.

Lisäksi lupaan käyttää kaikki luottamustehtävistäni maksettavat palkkiot siihen, että ennen näihin liittyviä kokouksia järjestän keskustelutilaisuuden, jossa kuntalaisilla on mahdollisuus tulla kuulemaan näkemyksiäni päätöksistä ja kertomaan myös itse omista näkemyksistään. Tahdon tuoda päätöksenteon mahdollisimman lähellä kuntalaisia. En siis näe mitään syytä nillittää vaalituloksesta, nyt on tartuttava toimeen ja vakuutettava kansa siitä, että meidän linjamme on paras.

Kyllä kansa tietää.

p.s. Viimeinen lupaus on päivittää tähänkin blogiin nämä varsinaiseen blogiini kirjatut tekstini

Kommentti artikkeliin “Emme tarvitse itkupillejä”
  1. Sari Rautio sanoo:

    Loistavaa Joonas- kuntapolitiikka on hieno laji ja tarvitsee ehdottomasti rohkeita toimijoita. Ja sitä muutosta jatketaan ihan varmasti koko ajan.
    Itkemisestä ja peiliin katsomisesta samaa mieltä, oma järkytys liittyi joiltain kuultuihin vaalilupauksiin. Toivottavasti ne olivat sellaisia, joita ei ollut ajatuskaan pitää,)
    Mukavaa pääsiäistä kaikille!
    Sari

Jätä kommentti