Rasisti on reppana

Suomen Palloliitolla on vuosia pyörinyt ”Rasisti on reppana” -kampanja, jossa on selkeästi ilmaistu mielipide rasisteista. Ihan oikea mielipidehän se onkin. Pitkään olin kuvitellut, että eiväthän suomalaiset ole mitään rasisteja, mutta harmikseni olen saanut huomata olleeni väärässä. Vielä vähemmän olen kuvitellut hämäläisten olevan rasisteja, mutta siinäkin olen huomannut olevani väärässä.

Olen lueskellut Hämeen Sanomien nettisivuilta tuohon vastaanottokeskukseen liittyvää keskustelua ja kyllä sitä tulee surulliseksi. Toki nämä perussuomalaiset työnvieroksujat viettävät päivänsä spämmäten Suuren Mestarinsa opettamia ”totuuksia” lehtien keskustelupalstoille, mutta silti surettaa näiden ihmisten typeryys. Logiikan puutteesta kertoo se, että täällä pistetään vastakkain hyvinvointipalvelut ja pakolaisten vastaanottaminen. Tyhmemmänkin luulisi tajuavan, että asia ei ole näin, vaan vastakkain ovat veronalennukset ja ihmisten hyvinvointi. Pakolaisia on turha syyttää heikentyneestä sosiaaliturvasta tai ylisuurista koululuokista.

Joskus ihmettelen kuinka itsekkäitä jotkut ihmiset voivat ollakaan. Rikkaat kadehtivat peruspäivärahalla elävää työtöntä ja yltäkylläisyyteen tottuneet suomalaiset kadehtivat kodistaan paenneita ihmisiä. Jos olisin ilkeä, niin voisin toivoa heille joskus tilannetta, että joutuisivat jättämään kotinsa ja pakenemaan kotiseudultaan. Mutta eipä Hämeessä ollut Jatkosodankaan jälkeen hinkua pakolaisten vastaanottamiseen. Ja silloin oli kyse suomalaisten ihmisten asuttamisesta, ilmeisesti näiden ihmisten mielestä olisi pitänyt luoda samankaltainen pakolaisongelma mitä suuressakin maailmassa on.

Itse olen aina pitänyt heikoimmassa asemassa olevan puolia ja tässä tilanteessa se heikoimmassa asemassa oleva ei ole joku suomalainen ökyporvari, heidän kanssaan minulla on varmasti vähemmän yhteistä kuin maansa jättäneen köyhän kanssa. Hänen kanssaan minä olen samalla puolella. Sitäpaitsi Suomen mahdollisuudet futiksen arvokisoihin paranevat, kun tänne otetaan lisää maahanmuuttajia. Jos tämä maa on ottanut ihmiset vastaan tasavertaisina kansalaisina, niin ehkäpä nämäkin ihmiset haluavat jotain tehdä uuden kotimaansa hyväksi. Tämä ei tietenkään käynyt mielessä näillä kusipäärasisteilla.

Sen olen tässä maahanmuuttopoliittista keskustelua seuratessani huomannut, että osa Pentti Linkolan ajatuksista on ihan kannatettavia. Ihmisiä tuntuu joskus olevan liikaa. Tai no, yksikin rasisti on liikaa.

Ei voi muuta kuin todeta, että rasisti on todellakin reppana.

2 kommenttia artikkeliin “Rasisti on reppana”
 1. Finne sanoo:

  Joonas Korhosella on oma käsityksensä asioista, mutta hänellä ei ole aihetta ”karttakepin” kanssa osoittaa meitä muita, ja kertoa mitä mieltä meidän pitäisi asioista olla.
  Hänellä ei myöskään ole oikeutta kutsua toisin ajattelevia tyhmiksi.
  Logiikan puuttumista keskustelussa, hän syyttää muita, mutta onko hän niin tyhmä ja naiivi itse, ettei ei edes tajua taloudellisia realiteetteja. Hän väittää m.m. että ei voi olla mitään vastakohtaisuutta hyvinvointi-palvelujen ja pakolaisten vastaanottamisen välillä. Hän ei ehkä ymmärrä, että lamakauden aikana on rahasta puutetta, ja että samoista rahoista on kysymys. Suomalaisille köyhyys-eläkeläisille ja soppajonossa odottaville, ei häneltä siis minkäänlaista empatiaa löydy.
  No mikäpäs siinä, jos mahdollisuudet saada tänne jotkut potkupallon arvokisat paranevat..niin sitten

 2. En ollut ottamassa jalkapallon arvokisoja tänne, jos vain osaisit lukea, niin olisit sen huomannut.

  Koko nousukauden ajan on verotusta kevennetty, varsinkin suurituloisten osalta mm. varallisuusveron poistolla. Kun kaikki tulot olisivat edistyksellisesti (eli progressiivisesti) verotettuja, verokertymä kasvaisi ja työn verotusta olisi varaa keventää. Tällä hetkellä tosiaan yritetään väkisin pistää suomalaisten vähäosaisten ja maahanmuuttajien pienet etuudet vastakkain, vaikka todellinen vastakkainasettelu on jossain muualla.

  Kyse on selvistä poliittisista valinnoista. Ei suomalaisen köyhän vihollinen ole todellakaan toinen köyhä.

Jätä kommentti